Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon XF100 a XF105
Také mám tuhle berušku doma ( dekuji spravci za urgentní dodavku v dobe japonske krize: ) ) Jsem nadmíru spokojen, i pri hodne špatném světle je obraz cisty bez artefaktů ( nutné drobne poladení "gainu" ) Snad jedinou výku mam k nutnosti mít kameru pod zdrojem kdyz chci stahnou data do PC ( neni to zas takový problém - est.čtečka vyresí i toto) BTW: Dodával sem nějaké zabery i pro CT a Primu a zpetná reakce TV profíků byla více než lichotivá.
Ano. mas pravdu.. je trosku mohutnejsia ale ocenis to pri dlhsom drzani.... mozes si ju pekne opriet o seba... skoda ze sme nestihli (na WS5 )spravit aj neake zatazove testiky.. ale spravca ju uz urcite podrobil plnej palbe.. Za mna co som videl a pracoval s nou iba chvilu.... JE SUUUUUUPEEEERRR... myslim ze sa tato rada Canonu vydarila... ked budem velky tak si ju KUPIM :-)))
Jo, XF100 je super strojek, už si s ní hraju i doma :o) Je sice fakt, že na běžný výlety a neustálý nošení už je to znatelně větší brašna, než co jsem nosil doteď, ale pořád oproti jiným větším ručkám je to krásnej prcek.
Toto vlakno je zaujmave.. ja by som 100% isiel s tou 100... musi byt uzasna aj ked ma iba 1/3..a ani pri vecernom nahravani nebude mat az take problemi...Ked sme si na WS 5 osahavali tu 100 aj som sa do nej trosku zalubil... (ale stale ju beriem ako dovolenkovu :-)))))) )
Především HD-SDI OUT u 105, pak je tam navíc GENLOCK a ext. Timecode (obojí užiješ pouze při vícekamerovém natáčení přes tv režii, při synchronizaci kamer pomocí generátoru signálu).
Krom ceny, to je kombinovaný konektor vstupu pro synchronizaci s externím zdrojem a vstupu/výstupu časového kódu u XF105a asi ještě nějaká profi fičura. Jako amatér či polo-profík 105 nepotřebuješ.
Zdravím. Neví někdo, jaký je rozdíl mezi XF100 a XF105 ?
Spíš bych řekl, že jde o PEčLIVÉ seznámení, než recenzi, ale VELMI zajímavé (isto sa nenahnevám :-D). Dozvěděl jsem se mimo jiné konečně, že je známa hmotnost (1.179 gramů), to znamená, že je to PěKNě masivní jednočipovka do ruky... :-)
Ak sa nenahnevá pán Správca tak tu je recenzia:http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-XF105-First-Impressions-Camco...
u nás ji odhaduju na 70 - 80k.
A ještě hned přidám odkaz na evropských stránkách, kde se zatím taky netuší hmotnost strojů, ale jsou tam všechna data (mezery pečlivě vymazat). http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Defi...
Jasně, jde hlavně o to, jaký přepočet zvolí Evropa, respektive česká kotlina. Oněch 3000 doláčů by bylo "jenom" asi 57 tisíc korun. Ale bojím se, že ceny i daně počítají v USA úplně jinak.
Cena té levnější je kolem 3000USD. Je tam nový třírežimový stabilizátor z XF300, možná i dešumátor, kvalitní displej, profi konfigurace audia, plnohodnotný manuál, kodek 50Mbps 422 (MXF). Bojím se tak, že cena je pravdivá :-) .
Oldass, my už se teď po WS3 nešpičkujeme, že (:-D)!? Přesto budu drze oponovat: já bych z jednoho třetinkového snímače strach rozhodně neměl. Mnoho uživatel ví, jaké obrázky kreslí například HV20-30-40, HC1-3-7-9 (i podobné jednočipy). Ten požadavek tří čipů na obraz by byla zajisté vyvážen cenou. A novinky mají být podle všeho dotupné, nechme se překvapit...
Děsí mě ten jeden 1/3 čip. Ale počkám si na testy ... každopádně citlivější než XF300 nebude a už ta je v low light na hranici použitelnosti. Rolling shutter je jistý ... osazena je levná optika, takže hrozí vady ... když bude stát 50 tis., bude mít smysl, ale jinak nevím nevím.
Většina technických dat už se dá zjistit, zkusím spáchat malou aktualitu, přestože je na to nejspíš pro Evropu zatím embargo.
Zaujímavá bude cena !? Dodávka prvý štvrrok 2011(len v USA a Japonsku)?
Bomba, díky. :-) Koukal jsem na patřičné stránky a vidím, že oproti někdejší XM2 tato není až tak menší (118x136x306mm versus 121x148x250mm u XF100) a kromě MPEG2 v maximu 50Mbps má i jiné potenciální finesy stát se ZAJÍMAVOU... :-D)
http://www.usa.canon.com/cusa/about_canon?pageKeyCode=pressreldetail&doc...
Stránky