Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: 1. hororový zážitek 2014
Viděl jsem a v rámci možností je to pěkný.
Ahojte, myslel jsem že to nechám v šuplíku ale nakonec jsem to taky pustil do světa. Koukněte na novoroční ohňostroj z Třebíče. Je to pořád jen z toho HáVéčka ale musí stačit. Malinko jsem si polepšil - Ježíšek mi přinesl lepší statitiv Benro KH25RM, tak jsem ho vyvětral na mrazu. Trochu jsem to oproti skutečnosti pokrátil protože se to začínalo hodně odehrávat v kouři.
http://youtu.be/GiPdxCDNFoY
Trefils, vyprovokoval .-) .
Jinak ta hudba mě (velmi) chytla, takže jsem se snažil to na ni napasovat, jak nejlíp to šlo (krátil jsem, posouval, je to nádherný kus). Až zbudou kačky, bude to chtít mechanicky lepší sklo, ta třístovka kreslí nádherně, ale při změně ohniska nevěřím zaostření a ostřit s tím během takovéto akce (kdy není vidět nic než jen záblesky) je problém. Ale jinak to šlo. Díky za nakopnutí .-) .
Musím říct, že se na to pěkně dívalo. Ta velkolepost je znát, hlavně když je to snímané z dálky a je tam vidět část města. A muzika dokonalá. Moc pěkné. JSme rád, že jsem tě vyprovokoval k natáčení .-)))
Tak jsem včera natočil, trochu pokrátil (pauzy a cukance) a přidal hudbu (vše Kevin MacLeod, tedy vlastně ta hlavní je od Ludvíka Beethovenů .-) ). https://vimeo.com/83200606
cine1 gamma, 1/50, ISO3200 (v závěrečné čtvrtině 2000), blbě se mi manuálně ostřilo (občas je to tam vidět), 50i s deinterlace v Avid Symphony (pomocí fluid timewarp, dík tomu to po deinterlace neslepne). Bylo teplo, lidí jako mraků, točil jsem z Vítkova (přímo nad železničním tunelem nad cestičkou v parku z hoóódně šikmé plochy). Začátek je klidnější, pak se to rozjede .-) .
To vím .-) . Škoda, kopec je parádní.
Ten celek bere foťák v režimu "bezobsluha" .-)). Kopec tu máme a bylo by z něj jistě fajn záběrů
zhruba tento pohled http://kamery.humlnet.cz/show_webcam.php?url=/archiv.php?kamera=gablenz&...
Ale nejsou lidi. To víš, pro ten "pocit" to udělá málokdo.
Pustil jsem si to na TV, pravda trochu to místy strobuje (a místy je ta červená už přesaturovaná a oříznutá - chtělo to někde v nějaké kameře ubrat saturaci, před natáčením). Taky je škoda, že ten celek nebere občas vršek, jestli je poblíž kopec, měli jste na něj někoho vyhnat s teleobjektivem .-)) .
Ale podhledy se zdařily a celkově je to určitě záslužný počin, který místním (i přespolním .-) ) jistě přinese radost, ne každý to o půlnoci stihne.
Pokud půjdu točit, tak rozhodně tolik úhlů pohledů mít nebudu, jste pašáci.
JJ. Z technického pohledu, asi nejvíc dostal zabrat Mark III, tam je nejvíc vidět problikávání. Celé to slušně dotvořila muzika, která se vyvedla z originálu, nabráno přímo na kameru.
Jinak je to samozřejmě všude stejný, ale pro ten pocit si to zkusit a zažít tu atmosféru, být blízko, je to nádherný zážitek
Pěkná čmoudíkovna .-) . Doufám, že tady bude trochu foukat, jinak je to v háji.
Ohňostroj nevypadá špatně, myslím, že svůj účel splnil, příchod nového roku oslavil.
Zde je výsledek https://www.youtube.com/watch?v=KSFNdc_uFdE
Točeno na tři kamery (2 foťáky), Sony Nex 7, Canon EOS 5D Mark III a kameru Canon XF100.
Šťastný konec, dobrý konec .-) .
Uvidíme, jestli se dohrabu na dnešní ohnistroj v Praze, prubnout C100. Pak můžeme porovnat, pokud se tedy někam vydám...
JJ, říkám si často, vždy dublovat, ale pokaždé nějak zapomenu.-) Naštěstí jsou vždy data na kartě. Jen to špatně zapíše hlavičku či co. Naštěstí obnova trvala cca 20min z 32GB. Takže světlo na konci tunelu existuje .-))
Zlatý kazety .-))) .
Asi jsi nejel duplicitně na dvě karty, to by mohlo jistotu zvýšit. Vždycky s tím bojuju, zda upřednostnit místo nebo to risknout, v poslední době jedu často dual.