Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: WorkShop 21.3.09
To mě mrzí :-( Kritiku mojeho díla snesu lépe než mojí osoby... Tedy i reakce na stablizaci nemusela být o mém eseji (což již cítím jako osobní invektivu), ale o konkrétním argumentu proti mjemu tvrzení o stabilizaci. --------------------- Ale zpět k ukázce: Zkoušel jsem video komprimovat docela pokrokově i pokročile a např.jsem zkušel dostat těch necelejch 8min do 50MB, ale pak slavné HDV pozbejvá smysl a je z teho obraz k zblití jak na "JouTub"... ----------------- A jelikož jde o dokument a z exterieru, kde je plno malých objektů spíše v dáli, opravdu to výrazně pod 100MB nedostanu :-( 8 minut je sice docela dost dlouhých, ale i tak je střih dosti usěchaný a napšechovaný mnoha scénami a snad 100x jsem stále něco vyhazoval, avšak přehled o dění by utrpěl po vyhození více scén, pro změnu obsahem :-( Nebo mám vystavit i tu 45MB verzi ikdyž je taková mázlá??? Pomůže o tvému pidivodu (když je RopoVod a VodoVod, tak možná by to mělo být: InternetoVod ne? :-)
Nemám ropovod, ale velmi omezený datový limit, o který se každý měsíc peru se 2 puberáky, jejich ctitely a ženou. Proto neposílám ani nestahuji žádné příspěvky. Pro někoho to může být výhoda, protože pokud jde o kritiku, jsem pěkný rypák.
A ještě něco - el. stabilizace se např. umí jakoby přilepit na pohybující se objekt a i když se značným zoomem kamerou z ruky nepřesně zaměřuješ objek, ona vystředí výřez vůči tomuto objektu! V tom je dokonce unikátní! O kvalitě obrazu, který přepočte nějakým kompromsem se nebavím samozřejně, neb netvrdím ani, že el. stabilizace je lepší, pouze že je jiná a na něco i účinější než optická. :-)
bd. -a hlavně video z Dorušky, co jsem jsem včera vystavil, tě nezaujalo??? K tomu se laskavě spíše vyjadřuj, dík!
Apropo profi kamery na ramena nemají žádnou stabilizaci!!! Stabilizuje je dost dobře již jejich vysoká hmotnost :-)
Elektronická stabilizace od SONY s gyroscopickým senzorem a s rozlišováním, co je pohyb objektu a co škubnutí kamer díky senzoru, ale i mngo Mpx CCD tedy dostatek Px pro výře , skýtá mnohem účinější stabilizaci než optická, ale i jaksi jinou stabilizaci , nicméně vnáší tímto přepočtem v realtime značný šum, hlavně za špatných světelných podmínek to je znát, + takové to pocukávání při panorámování kamerou... Tedy není lepší, je pouze účinější při třeba chúzi a hlavně u vyšších zoomů! Za tím si stojím!
Po dlouhé době jsem se odvážil přečíst Edovu esej. Zaujalo mě nanejvýš pochybné tvrzení, že, cituji: "...má optickou stabilizaci a ta není tak účinná jako elektronická..." Ještě, že to nevědí profíci. Vykoupili by laciné lowendy vybavené EIS.
Ano -reportážní! To jsi vystihl. Jsem holt dokumentarista :-) Když lidé točí a fotí nějakou akci, uměleckou hvězdu na akci nebo předmět, já raději fotím/točím, nebo obojí naráz i jak na WS, z povzdálí ty lidi, tu akci jako celek z nadhledu. --------------------- Tedy dík Pavle za ocenění, od Tebe je to tuplkompliment :-) Moc se mi s tím nechtělo dělat, takže je tam plno chyb a něco je dlouhý něco krátký (to bylo podceněním příliš malé délky záběru již v záznamu... a kde nic není ani smrt nebere!), jsem totiž lenoch... Dělám raději pro jiné a za peníze jako nejlepší motivaci, ale moje videa tak nějak ojebávám :-( Navíc točím spíše samostatné střípky a hodím je naráz do playlistu playeru a on je spojí jakoby v jediný soubou při prezentaci. Proto, jak mě kritizujete mnozí, nemám ucelený video a vystavuji jen krátké ukázečky -jednak je tak prostě archivuji (v co nejlepší kvalitě bez přepočtu) a jednak ani nechci mnohá soukromá videa vystavovat natož celá, ale i proto, že často dávám ukázečku k tématu kvality obrazu té či oné kamery nebo fotáku a tak krátká ukázka k technickému tématu plně stačí :-) ------------------ Jojo, JVC obecně moc nestabilizuje nejlíp, ale tato má optickou stabilizaci a ta není tak účinná jako elektronická (alespon nevnáší šum do obrazu a jeho poskakování při prudších pohybech...) a mnohé záběry byly zazoomovány nadoraz (10x) a navíc mě byla hrozná zima tenkrát, jak tam fičelo... Ale táké drbnutí již jen prstem do tlačítek nebo držení za rukojet tak levného a tím pádem lehkého stativu na stabilitě nepřidalo :-( Kolikrát jsem si chtěl půjčit z práce stativ na laserovou nivelaci, to je váha a robustnst :-) :-) :-) Sedivím, že u zvuku bez tlumení interních mikráků to na tom větru na kopcu bouchá výrazně jen někdy. Co ty na to?
Edo, je to celkem pěkný, takový reportážní styl (ne čistě auta). Všiml jsem si, že na najetějších tele záběrech se už obraz znatelně chvěje, je to škoda (co použít malou ramenní opěrku, ta tohle velmi účinně řeší).
http://files.uloziste.com/9f2ec8fdbb2a05a2/ -WorkShop očima Edy, točený starší, ruční, 1. dostupnou progresivní HDV kamerou na světě - JVC JY-HD10. Jde o surový dokument točený vesměs z ruky nebo ze stativu Hama za 700,-kč a s autentickýcm zvukem, z interních mikrofonů - ale že tam foukalo! (a byla i kosa), tak prosím berte zvukovou kulisu s rezervou, je to prostě "jen" krátký nekomentovaný dokument z akce.
Posílám ti tu adresu odkazu na edisk , tak se na to mrkni . http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/21003/Dobruska_-_audi_-_21.3.09.mpg_...
Zdar Pavle . Díky za postřehy . Už se těším až zase pokecáme.
Máro, moc se mi líbí, že jsi se pustil taky do detailů - navíc s kamerou kterou máš čerstvě novou v ruce :-) . Úvodní jízdy jsou perfektní, ve střední části by šlo mírně někdy líp pojmout kompozice, ale celkově je to zase jiný a pěkný pohled. Jestli se uvidíme příště, bude fajn zas o XH-A1 pokecat :-)) .
Zkusím ten edisk .
díky za tip (muzika)... ještě k videu.. vcelku je ho hezký, jen drobnosti, např. 2.57 spodek obrazu zrnění atd. Taky je otázkou zda to je přepočtem na youtube nebo v originálu. Ulož někam lepší video. Zkus třeba edisk.cz nebo podobná úložiště.
Dík . Máš pravdu . Pár věcí by šlo určitě předělat . A taky s A1 jsem točil poprvé , tak jsem to držel jak prase kost . Co se týče muziky , tak kytarista a autor hudby Lerry , je můj dobrej kamarád a bývalí kolega s kapely. Jestli má někdo zájem o stažení a použití jejich muziky , není problém . Klukům to nevadí . www.personalsignet.cz a nebo pár instrumentálek na http://bandzone.cz/lerry
hezký fakt.. dávám za 2 a to jen proto, že tam je pár chybek v obraze, které šli vystřihnout .-)) Jinak muzika skvělá, a zase jiný pohled na auta, takový lidský pohled .-))
Díky . Já Vám to můžu klidně poslat do Brna na disku .
Ta adresa nějak hapruje. Kdyby to nenašlo , tak zadej do vyhledávače MaresCZ.
Marku, SKVěLÝ! Vyzvednout nad ostatní to nemůžu, ale to jen proto, že by se na mě sesypali (:-D). Audiňákům další perla v pomyslné sbírce a za mě prosba - nedalo by se dát někam ke stáhnutí? Zatím se mi podařilo uložit každé dílko na disk v PC.
Zdravím všechny. Posílám na podívání taky tu Dobrušku. Předělávám PC , tak se to trochu protáhlo . http://www.youtube.com./watch?v=PkL0cSRqmfQ Lepší to je v HQ .
To je maso .-) ! Perfektně dynamický, to bláto je teda taky pěknej herec, stejně jako "veteráni" na šrot .-)).
ve slově rally je mezera,tu smáznout... No a ještě jednou z "louky",tentokrát na dvou kolech! http://www.stream.cz/video/11/57900-trat-cerncin-2
tak když jsem prohlédl vaše videa tak mě hrozně mrzí,že jsem se nemohl zůčastnit WS1, muselo to být dost dobrý... škoda,že nebudu ani na WS2-to zrovna odjíždíme na dovču,takže budu "lovit" záběry v Itálii... Posílám vám tedy aspoň odkaz na 4 roky starý video z "naše Dobrušky" :-))) ,to jsme byly ještě mladí a neklidní.. Je to natáčený starodávnou analog. kamčou Panasonic,takže ta kvalita tomu odpovídá,navíc po nahrání na Stream se zvuk o vteřinku spožďuje:-( http://www.stream.cz/video/11/55054-rally-skoda-in-memoriam
jj, autorský pohled je rozhodující :-) . Poznámky jsou samozřejmě čistě inspirativní, tak a se ti tvorba i nadále dobře daří.
Já jsme samozřejmě nad délkou a obsahem přemýšlel. Jenže některé věci tam jsou ponechány úmyslně, některé vidím jinak, u některých názorů souhlasím, pouze z lenosti jsem je nechtěl předělat. Co se týče délky, nejde jen o klip, souhrn rychlých střihů, video je určeno po omezenou skupinu lidí, která zná pozadí natáčení, jde jim o to, aby si akci připomněli, pochlubili se, takže určitá délka tam musí být. Otřes kamery u motoru jsem ponechal úmyslně (nebyl by problém odstranit), prostě se mi to jeví jako síla motoru zatřásla kamerou. Střihy přes osu se samozřejmě dle obecného pravidla nedoporučují, ale v každém pravidle je vyjímka. Zde spekuluji pouze a jedině na to, že nejde o vyprávění příběhu, ale takovou vzpomínku, nejde o to ukázat, že se jelo odněkud někam, ale že se jelo, jde o to ukázat auta .-)). Na louce jsem zase úmyslně ponechal (dlouho jsem to zvažoval), opakující se záměry jednoho a týž triku, prostě šlo mi o to ukázat auta a využít více kamer. Hudba mi sedla na první verzi, u druhé jsem musel hudbu krátit a zde přiznávám, že to hudebně trochu nesedí .-). Nechci to více zkracovat, protože to není pro širší publikum, kde by postačoval 3-4min klip. Já jako nadšenec s Audi bych si prostě chtěl vychutnat jednu a týž akci, proto se tam opakuje (můj pohled na věc). Mohl jsem ji udělat zpomaleně, ale tuhle metodu jsem čekal, že použijí jiní, použil jsem opakující se záběry. Prostě vaše připomínky jsou věcné a beru je jako správné, nebojte se, že jsem o spousty věcech nepřemýšlel, ale prostě některé věci tam mají z mého pohledu význam, i když nemusejí být z pohledu "správnosti videa" příliš vhodné. Proto každý stříhá svůj klip, aby byl výběr z různých druhů, úhlů pohledu .-))). Určitě si rozumíme, pohovoříme nad konkrétním dílkem osobně při WS2, nehledě, proto se i WS2 koná, protože i já mám velké mezery v tvorbě video skladby a stylu atd. Kritiku přijímám, protože jen konstruktivní kritika, viděno z pohledu jiné osoby, posouvá kameramana dále .-), tak to vnímám a tak to beru, takže ještě jednou díky.
Appalacio, je to pěkné, ale stále tomu něco k dokonalosti schází. Stručně bych to řekl tak, že máš příliš náročný tvůrčí záměr .-) . Rozčlenil bych to víc a jednotlivé části zestručnil. NApř. dynamický klip úvod (vadí tam pořád v jednom záběru silně houpnutí kamery), jízdy silnice (skoky přes osu to znepřehledňují, tady jé méně více), jízdy na louce (opět tomu chybí linka např. "od pomala k rychlým pohybům; hodně tam vadí ty raperské tanečky, které to neúnosně prodlužují - pokud by tam měly být, změnil bych v této části hudbu a udělal ji kratší ale celou v "raper stylu"), atd. Podle mě je tvůj záměr příliš náročný, rozděl jednotlivé části a zkus je zestručnit a zjednodušit (pokud se uvidíme, můžem se na to podívat společně, pokud už to teď necháš).
for Kraken.. za postřehy děkuji....... jak jsem říkal, říkám a říkat budu, nejlepší je cizí oko, protože člověk není nikdy ke svému dílu tolik sebekritický, jak by bylo záhodno .-). Přiznám se, že tento klípek již měnit nebudu, ale chci udělat ještě jedno video, tak nějak ze zákulisí.. .-) tam uplatním všechny vhodné připomínky .-)
Appalacio: Shlédl jsem konečnou verzi se zájmem, ale, jestli dovolíš, přidal bych také nějaký ten postřeh: 1) Délka - shrnul bych vše do jediné části zhruba v délce té první a namísto toho místy zrychlil dynamiku střihu. Jsou tam pěkné záběry aut "orajících" louku, které ale při dosažení (pouze podle mého subjektivního názoru) určité kritické délky i při jinak dostatečném počtu úhlů snímání působí stejnorodě, a tudíž poněkud nudně (i když zobrazované "taneční figury" jsou pokaždé trochu jiné). ---- 2) Hudba - výborně vybraná, ale tady je nutné při rychlém sledu záběrů být velmi přesný při střihu na taktovou dobu, jinak je rytmus hudby a střihů různý, a vše působí jako dva nesehraní hudebníci. Pak bych si asi schoval tu policejní sirénu do místa "honičky na silnici". Tam by pro mě byla symbolicky vhodnější. ------ 3) Vegas - tohle je ale jen věc vkusu, takže to, prosím, ber s rezervou: Funkce Pan/Crop by ti mohla pomoci při skvělém efektu objevení se obrazu s jeho postupným plynulým zvětšením: typicky nájezd kamery do čelního skla auta. Máš tam pak tmu, ale v jednom z případů by možná stálo za úvahu nechat plynule rychle s prolnutím vyjet další záběr. Dále je možnost perfektních zrcadlových efektů a dvou paralelních záběrů, vymaskování atd. Při "baletu aut" by to rozhodně mohlo zvýšit zajímavost a výsledný estetický dopad. ----- Tak to jsou jen v kostce mé postřehy po prvním shlédnutí, ale ber mě s rezervou, zabýval jsem se, jak víš, takřka výlučně hudebními klipy... (;-))
http://tinyurl.com/cmxg7x všechny předchozí verze videa jsem smazal, tohle je finální verze, kterou jsem poslal Bobovi. Má to 65MB. Pokud by mě někdo kamenoval za grafiku (úvod), tak tu jsem si skutečně jen půjčil a doopravil k obrazu svému .-))).
(soubor je pomocí save us dostupný pořád, při poslední aktualizaci vznikl kiks na klikacím odkazu, už je vše zas ok)
Použijte save us nebo mrkněte přímo na stránky, je tam odkaz v sekci ukázky. Pro Vivog - já ostřil manuálně, stoprocentní to ale není (záleží na náhledu, taková Z7 má displej dokonalý, s tím vždy v pohodě .-) ).
taky mi to nejede...
díky,už mi to frčí, ještě jsem chtěl shlídnout video od Pavla1 a opět nic, mezery jsem smazal :-( http://www.videoproduce.cz/images/Dobrus ka_auta.wmv
for palaj při kopírování odkazu smaž mezeru v textu.....0UlwtfYqD_(zde_smazat)_N8...
vivog- zdravím nejde mi to na youtube spustit a píše,že video není nalezeno.. dělám něco špatně nebo to opravdu nefunguje?!
To Pave1: Dakujem za komentar, som velmi rad ze sa pacilo. Skusal som napr rozne zanre hudby ale pomaly styl sa mi pacil uplne najviac, a este k tomu tato pesnicka sadla z mojho pohladu najlepsie na obsah. Na neplynule napojenie spomalovacky som prisiel ale zatial som nemal cas to opravit, snad neskor. Chcel by som sa spytat tych co tocili s poloprofi kamerami, tocili ste s manual focusom alebo automatom? Lebo napr neviem ci by detailne sceny ktore spomenul Pave1 nebol problem na manuale stihat ostrit kedze vzdialenosti sa velmi rychlo menili. Diki
Vivog - tak jsem to skouknul. A líbí .-) . Je to fajnová náladovka, boduje přiměřená délka, vůbec nevadí ten trochu jiný (osvěžující .-) ) způsob pojetí, hudba k němu sedí, taková zamyšlenější. Líbí se mi i pojetí přechodu na spodní louku. Takže jediná (technická) drobnost, na kterou lze snad upozornit, je na jednom místě (horní kouka) neplynulé napojení zpomalovačky (ale to je drobnost). Pěkný. A pokud se tu najdou nejen milovníci dobrého moku (to je každý slušný člověk .-) ), ale i pracanti, tak můžou na zveřejněných ukázkách popřemýšlet, jakým způsobem v nich fungují velikosti záběrů (a detaily zvláš). Tedy jestli někdy nechybí záběry určité velikosti (i při jednokamerovým pojetí). Ta dynamická jízda totiž k polocelku - polodetailu vybízí, tak jen jestli to nemáme všichni příliš široké.
Tomasi, vystihuješ mé pocity. Pokud sem ale někdo píše opakovaně "rychlé soudy", tak trvám na svém - kdo chce přijet na WS, nech se zeptá správce na program a případně nabídne své zkušenosti s přípravou akce, pokud si myslí, že má co (na chlastání opravdu není třeba jezdit na WS .-) ). JE to lepší, než sem psát kraviny, že tu nikoho nezajímá obsah. Na nové ukázky mrknu, jak bude čas, koncem týdne. Slušným lidem zdar :-)) .
Dobry den pani, podarilo sa mi najst si chvilu a postrihat moje zabery z workshopu. Najdete ich na Youtube (pre naj kvalitu si dajte volbu "HG") http://www.youtube.com/watch?v=0UlwtfYqDN8 alebo mozete stiahnut video v quicktime formate H.264 v lepsej kvalite - 194 MB (po otvoreni linku, klik na "free user") http://rapidshare.com/files/218056746/dobruska2009.mov
Tohle je teda pekne husta diskuze 8-))ani na audiklubech tohle nemaji(skoro)
to appalacio: dobrá zpráva: audi tu žalobu stáhnul, protože prý sehnal nový nárazník a reflektor se slevou.
to audi: appalacio jako vždy přehání: ta plastika se mu chytla docela dobře. Dokonce už má povolené vycházky.
for audi... ahoj, je vidět, že se Bob stará a shání nové ovečky.. .-) uvidíme co příště vykoumáme... za sebe jsem rád, že se video líbí..alespoň bude památka... jinak zranění se mi dobře hojí, už ty jizvy od rzv. ani nevidím .-))))))))))))))))))))))
Ahoj vsichni,ktere jsem prejel i neprejel-jsem tu-Bob me donutil(skoro)-o kamerach nic skoro nevim,ale treba se priucim-mam Panaka NVGS 400 a fotim Nikon D80...spis me znate jako toho co prejizdi kameramany a trha jim knofliky...diky vsem za linky na Vase videa-na audiklubech se moc libily a lituji ze se nezucastnili,smula no 8-))treba priste...
ne ne... nasadil jsem místo toho svůj život a zdraví... .-) já se uzdravím, ale chudák auto ne e... to by jako milovník aut měl vědět.. na mazlíčky nesahat... teda jak na který .-))))))
Propojuji dvě diskuse: David (šílený řidič Audi) napsal: napis jim tam do diskuze, ze prave ze byla pujcena, tak se mela proverit :o)
Tak takovéhle já mám kamarády...
Nepřehlédněte! Toto jsou reakce řidičů Audi. Pod nickem A6 je místní guru David. To je ten, co sestřelil Appalacia a mně při rychlém průjezdu utrhnul knoflík u kapsy konga. http://www.audi-club.cz/forum.php?prispevek=40772 http://www.audi-club.cz/forum.php?prispevek=41049
Stránky