Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: SONY CX550V a VEGAS PRO 11
for lubo, příspěvků Edy si nevšímej, je trol internetových diskuzí. Kecá nesmysly. Mr. Správce by měl konečně na tyhle stránky nasadit nějaký filtr, proti takovým lidem.
Důležité je vědět, jestli máš videa ze stejného zdroje. Pokud ano, stačí správně nastavit jen Properties projektu, jinak musíš správně nastavit každý klip na timeline. Zkus si videa z jedné kamery, zda nahrává první horní řádek či spodní. V tomhle pravidlo není, co výrobce, to jiiný přístup. Jedině co je v pdostatě dané, pokud kamera nahrává v nějakém standardu, tak pak by ten vstup měl být daný. Proklad se samozřejmě dá odstranit, metod je několik. Buď ho tedy odstraníš, nebo volíš stejný výstup jako je vstup (co se týče prokladu). Vegas má možnost odstranění prokladu, ale není to to pravé. Doporučuji zvolit správné řádkování a nechat, protože si jinak přiděláváš práci navíc. Záleží co ti bude vyhovovat. Co se týče pořadí filtrů, záleží to na tobě. Každý další filtr změní podobu obrazu pozměněnou předchozím filtrem. Pokud změníš pořadí, změn íse i vzhled videa. Zpravidla se mění nejprve stabilizace, zoom, zaostředí, jasy, barva.
No a nedela ti to pouze v mistech prechodů nebo nejake upravy obrazu (filtru)? Nektere filtry se s prokladem neumi hladce poprat :-( No a pro Pro YouTube cili pro IT svet je proklad neprijatelny samozrejme. U HD Videa to sice neni tak moc videt diky vice a tak jemnejsim radkum, ale jak kdo to vidi a jen pri volbe 1080 u YouTube a hlavne na FullHD monitoru natoz velke FullHD LCD TV nebo Plazma TV neb jsou to vse progresivni zobrazovadla ale po HDMi z PC se jejich interni filtr deinterlace neuplatnuje jako z TV prijmu at jiz SDTV nebo HDTV. Cili ze u mensich rozlisenich zobrazovadel nebo volby mensiho rozliseni u YouTube se vroubky jen opticky ztrati ale jen pouhym prepoctem na nizsi rozliseni a jen jakymsi rozostrenim... prepoctem do nizsiho rizliseni pouhou interpolaci... No a problem vystupu jako DVD video je podobny problem! Ac DVD video format zna i prokladani a LCD i Plazma telky proklad po analogovem... Scart vstupu umi samy odstranit nejlepe, stejne tak po HDMI vstupu mali DVD player vubec toto moderni digitalni rozliseni ale i z HD playeru, umi telky samy odstranit, Ale! Prevod HD Videa 1080i do DVDvideo kompatibilniho jiz v editoru, vyvstava problem jak z 1080 radku s prokladem!!! udelat jiny pocet radku (576) rovnez s prokladem??? To jakoze editor nektere vypusti??? A ktere objeden radek to nejde a ob pul je nesmysl! Vzdyt to neni delitelne bezezbytku!!! Proto radky a polosnimky interferuji mezi sebo pri zachovani prokladu... :-( Proto prevod jakehokoliv rozliseni s prokladem na jakekoliv jine!!! rozliseni opet s prokladem... nedoporucuji! A ja osobne nejprve zaradim filtr deinterlace ale ne jen pouhe spojeni pulsnimku...(BOB) ale pokrocile chytrejsi metody pracujici s diferencemi v obraze a pak teprve filtr resize na pozadovane vystupni rozliseni. Prepocet rozliseni progresivniho obrazu je pak jednoduchy jako u fotografii a zadna zvolena metoda pak nedela chyby s prokladem a s casove posunutymi polosnimky... (vroubky nebo duchy-zdvojene kontury pohybujicich se objektu) :-)
Díky, že se věnujete mé problematice. Appalocio: Poslední projekt jsem autom nastavil pomocí "Match media setting", tedy "Upper". I náhled /někdy se to stávalo i dříve/ a následně i výstup vykazoval problém. Následně jsem prováděl tolik změn a úprav, že dnes ani nevím jak jsem co nastavil. Byl jsem tak znechuceny svou blbostí, moje neznalost. Myslím, že jsem nakonec použil filt Yadif Deinterlace. Výsledek byl uspokojivý :¨(. Vše příště vyzkouším. Díval jsem se naposlední natočené video, a tam problém z prokládáním nemám. I na předešlém projektu, to byl problém tak třetiny záběrů. 1. Kamery začínají natáčet a. spodním snímkem, b. vrchním snímkem, c. náhodně, d. na prokládání má vliv ... . 2. Existuje pravidlo používání druhů filtrů? Např. první grafické, kontr a jas, časové, stabilizace, ostření? Tak jako u fotografie je pravidlo, že se ostří naposledy. 3. Výstupní formát si dělám: PC nejkvalitnější, YouTube převoz z PC, DVD pro rodiče, převádím z výstup pro PC v sony architekt. Použiji výstup dle vašeho doporučení a následně zpracuji.
Hledej na vstupu respk i výstupu položku Field order a změň volbu. Záleží jaký první řádek máš, jestli horní (Upper) či spodní (Lower), v každém případně je asi máš prohozené a dělá to zuby. Proklad to dělá při náhledu nebo při výstupu? U náhledu se to občas stane, důležitý je výstup.
Dekuji, jeste jeden dota. Problem mijeste delaji dve veci. Filtr Sta ilizace a ve videu vidi takove cary, mysli ze se tomu rika prokladani. Drive, ve verzi vegas pro 9 se mi to neobjevovalo. Ve verzi vegas pro 11 je tato vada hodne vyrazna. Jak ji odstranit? Kazi to cele video. Prosim help.
Milan má pravdu, nevšiml jsem si, že to je AVCHD kamerka... Samozřejmě výstupem do Mpeg-2 (je to slušná kvalita) se nic nezkazí, ale je to zbytečný přepočet. Takže výstupní šablona Sony AVC/MVC (mp4)a Templete AVCHD 1440-1080/50i. PC by měl přepočítávat jen změny .-))))
Nejlepší kvalitu dosáhneš, když výstupní formát bude stejný jako vstupní a renderovat se budou jenom přechody a titulky.
V Properties - přes menu File-Properties, šablona HDV 1080-50i (1440x1080; 25,000 fps). Výstup Reder As, volba Save as type: Main Comcept mpeg2, a v šabloně (Template) HDV 1080-50i. Vpravo je volba Custom, kde doladíš detaily. Video Qaulity dáš na Max. (High). Můžeš nechat Konstantní bitrate na 25. Na kartě Audio zaškrtni, pokud není, Include audio stream, na kartě System odškrtni, pokud není, volbu Save as separate.... . Vše ostatní můžeš nechat. Tohle je rychlé nastavení pomocí šablony. Dalo by vyšpekulovat dál, ale ono to o moc lepší nebude, pokud nepoužiješ externí render přes Frameserver. Hlavně tě omezuje kvalita vstupu. Z běžných kamer prostě nedotaneš takový výsledek, aby mělo cenu řešit něco jako echt výstup. Lepší výsledek dostaneš kvalitní postprodukcí, úpravou jasů, barev, kvalitním střihem. Tam si toho divák všimne víc, než kvality výstupu, jako takové...
Stránky