Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
X x Canon 750i
A ta kamera je MV600i.
X x Canon 750i
Pozapomněl jsem se podepsat.
X x Canon 750i
No nevím, zda-li zkracováním času závěrky omezím šum. Vlastním MN600i a před pár 14 dny jsem si dělal test večer pokoji při běžném osvětlení žárovkou. Měnil jsem čas závěrky (i další parametry - zase tak moc toho měnit nelze) a bohužel \"okometricky\" v počítadle jsem moc se šumem nezapracoval. Snad někdy jsem dosáhl jakéhosi rozostření detailů (chlupů na křesle :o) ) a tedy i omezení zrnění, ale, jak jsem uvedl, ztratil jsem detail (ostření jsem nechal na automatu). Osobně si myslím (a třeba je to špatně, opravte mě), že kamera dohání signál zesílením a tedy při slabším signálu automaticky zesílí natolik, že příliš zvýrazní šum. A protože zesílení u těchto kamer prostě neovlivníme, při slabším osvětlení a slabších vlastnostech kamery (optika, velikost pixelu...) s tím šumem asi těžko něco podstatného dosáhneme. A jestli jo, tak se ozvěte! Chci to taky vědět :o).
Re: Re: Canon 750i
Nemůže se snížit počet snímků za s, neb PAL systém je pevně daný a to na 25/s! Pouze kamera prodlužuje v režimu automatic expozici! Pozor ale- některé stroje (i fotoaparáty) prodlužují dobu expozice v šeru pouze v náhledu obrazovky či hledáčku, aby bylo možné objekt ve tmě najít, ale exponují skutečně kratší dobu(nutno vyzkoušet). Nicméně proti šumu v šeru mimo svícení a svícení a svícení, doporučuji přejít na manuální řízení alespon a použít kratší časy expozice i za cenu tmavé scény. Sakra kde je tma, musím točit prostě tmu! A ne aby to bylo jak ve dne... A zmizí skoro i šum :-)
Re: Canon 750i
Nepomůže žádné nastavení jen svítit a svítit a hlavně nezápínat žádný režim nízkého světlení. Jiri