Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon MV800?
Před rokem a půl jsem pořídil MV600i. S nástupem 7xx a 8xx nabývám dojmu, že nešlo o radikální změny, ale úpravy za účelem snížení ceny. Hodně využívám externí mikrofon, jehož vstup byl od 7xx zrušen. Souhlas s Pavlem, tlačítko do menu schované za displejem je pro uživatele hledáčku (téměř výhradně používám jen hledáček) dost nesmyslné. Zaplatil jsem sice za svoji kameru víc, než bych v současné platil za srovnatelný typ. Nemohu se však ubránit dojmu, že jsem tehdy získal některé vlastnosti, které by mi u současné řady chyběly. A k barevnému hledáčku - myslím, že je téměř nezbytný pro výrazně lepší orientaci na objekty při točení právě díky barvě.
Ještě jeden postřeh. Dát tlačítko pro vstup do menu pod baterku, když \"kolečkový\" ovladač zůstal tam kde byl dříve (za dispejem) tak tomu říkám \"ergonomie\"! Chybí prý taky konektor S-video a z analogového výstupu AV nelze poslouchat zvuk ve sluchátkách. Opravdu \"vylepšení\". Na obhajobu nutno také zmínit, že cena začíná o hodně níže než předešlého modelu, když začínal. Resume: Kdybych neměl 750i asi bych si ho stejně koupil, ale mrzela by mě některá omezení.
Tak já třeba točím téměř výhradně přes hledáček, takže ten barevnej hledáček byl u mě rozhodující při koupi. Je tam vidět, když selže automatika a špatně vyváží bílou, taky je trochu jemnější, než některé černobílé, které mají jen kolem 65.000 bodů. Osobně jsem na poslední chvíli koupil model 750i taky proto, že má výsuvný i výklopný hledáček a má aspoň \"neinteligentní\" botičku na příslušentsví, takže je eventuelně kam přidělat mikrofon (musela by se dobastlit zdířka) nebo světlo ... Ke koupi 750i mě přimělo to, že řada 8xx nemá už botičku a výklopný hledáček. Pro mě by hlavně ten hledáček byla dost veliká nevýhoda. 750i je pro mě nejlepší model z posledních třech modelových řad 6xx, 7xx a 8xx protože má výklopný i výsuvný hledáček (šestková řada pouze výklopný, osmičková řada pouze výsuvný). Tohle pro mě bylo fakt rozhodující. Barevný hledáček považuji za nutnost. Tak asi tolik můj názor.