Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
8Re: Širokoúhlé Canony?
Tak už mě netrapte! Jednak je v článku o MV750i JASNě popsáno, že jde o digi-fotky u všech tří modelů a za druhé si přece nemusíte kupovat předsádku za 4,5 tisíce! Právě chystáme jako součást \"zvláštní a kutilská...č. 3\" recenzní posouzení předsádek Kenko, které vedeme už pár měsíců a taková 0,5x stojí od 10 do 15 stovek, a to i s mezikroužkem 30,5/37mm. A ona originálka WA30,5 u MV750i má taky své neřesti. A tvrzení, že velké ZOOMy se do kvalitních kamer nedávají, už raději ani nebudu rozebírat, často natáčím akce, kde je 10ka fakt málo...
Re: 6Re: Širokoúhlé Canony?
No, popravdě řečeno bych oželel analogový vstup a nějakou z řady Panasonic GS33 (příp.GS15 – ale teď už vím, že velké zoomy se do kvalitních kamer nedávají a postačí 10), nebo Sony HC20. To není žádných 10 tisíc, ale tak 4. Teď stejně budu muset investovat 4,5 t. do předsádky a za 1) už to nebude asi ono obrazově a za 2) už to nebude ono velikostně; o manipulaci nasadit a sundat už nemluvě. A s předsádkou na tom budu cca stejně jako u výše zmíněných typů - možná o chlup (ale opravdu malinkatý) lépe. Asi Canon ví, proč jí k 750i přikládá. Opravdu mne (bohužel) Vaše recenze dost přesvědčila koupit si Canon.
6Re: Širokoúhlé Canony?
Ano, je faktem, že použitý fotorežim Canonu je o zhruba 10% širokoúhlejší, než jeho videorežim (začíná na 54mm a krát 0,9 se rovná 48,6). Chtěl jsem použít pro všechny příklady stejný režim u všech značek, ale prvotně jsem si neuvědomil, že tohle může vyvolat další vlny zbytečných diskusí. Taky sledujeme grafiku, ale styl fotbalových vlajkonošů, jímž se tam vyznačují různí taky-diskutující, se nám moc nezamlouvá (o odbornosti nepochybujíce)! Jinak je nejen z tohoto WEB-u zcela zjevné, že jsem ta správná osoba, do které se dobře trefuje, protože kdo nic nedělá, ten nic nepokazí... (říká se to tak u nás), že \"Mr. frog\"? Díky... A hned si přidám panu Martinovi: a co byste si koupil ve stejné výbavě a ceně - nebo jste měl předem nachystáno o deset tisíc korun víc?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEŠirokoúhlé Canony?
Ano, myslel jsem si to. Takže pro srovnávání WIDE záběrů by neškodilo v příštích recenzích p.Jelínku vkládat obrázky z videa a ne zavádějící informace. Jsou to totiž videokamery a ne foáky. Srovnání potom totiž vypadá úplně jinak a nikdy bych si byl býval MV700i nekoupil.
Re: Re: Re: Re: Re: NEŠirokoúhlé Canony?
No pri foto rezime (DF) je naozaj obraz sirokouhlejsi, nez pri video nahravke. Suvisy to s pouzitim celeho CCD snimaca. Takze je to tu same zavadzanie. Pan Jelinek pouziva ako argumenty DF (asi schvalne!!!), ale ludia sa tu stazuju na sirokouhlost pri video nahravke... A ako som mal moznost prejst diskusie aj na www.grafika.cz, tak na tom asi nieco bude. Je tam o tom dost rozvinuta diskusia.
Re: Re: Re: Re: NEŠirokoúhlé Canony?
Díky za podporu, ostatní kamery jsou na tom opravdu proti MV 7* o dost lépe a nevím jak srovnávací snímky LEGA z Canon MV750i,Panasonic GS55 a Sony HC30 vznikly. To není možné - jedině, že by fotorežim fungoval nějak širokoúhleji :-))
Re: Re: Re: Re: Širokoúhlé Canony?
No, já si tu předsádku budu muset taky koupit, ale vysolím 4,5 t - dostanu se tak na cenu jako kdybych si koupil MV750i (to bych měl i noc+možnost focení), ale hlavně se dostanu na úhel záběru jako má Panasonic(třeba GS22) či Sony (třeba HC14) bez předsádky :-(( A každá předsádka obraz již trochu deformuje.
Re: Re: Re: Širokoúhlé Canony?
Nemohu srovnávat Canon MV r.2004 s jinými značkami ale fakt je, že v malém bytě jsem videokameru Canon MV řady 7 prakticky pro snímání nemohl uplatnit, jelikož šíře záběru byla skutečně malá a výsledný film by byl jen velkou snůškou detailů-kamínků mozaiky bez celkového pohledu na vybavení bytu (celková mozaika)... Ještě, že jsem koupil Canon MV 750i, ke které se širokoúhlá WIDE předsádka dodává inclusive...
Re: Re: Širokoúhlé Canony?
Pane Jelínku, Nevím, jak byly pořízeny fotky pro srovnání, ale dnes jsem měl znovu možnost porovnat úhel záběru Canon MV 700i s Panasonic GS22 a ten rozdíl tam prostě je. A čísla jsou též neúprosná a odpovídá to. Zkoušel jsem snímat z cca 20 m a s MV 700i se mi do záběru vešlo cca o 6 m méně. Ale i zblízka (v bytě) je to velký rozdíl a s Canonem se musí hodně pohybovat. Já se opravdu nesnažím hanit Canony, ale ta nevýhoda tam je. Myslím, že šíře záběru ve WIDE poloze je velmi důležitým parametrem. Nechápu, proč mojí trpkou zkušenost nazýváte nesmysly, ale děkuji alespoň za to, že jste podruhé můj příspěvek nesmazal.
Re: Širokoúhlé Canony?
V noci jsem Vám to smazal, protože jsem Vaše původní formulace nechápal k tomuto WEB-u jako přátelské. Jinak opravdu netuším, co chcete přesně říci: z malých kamer mají malý úhel záběru zjevně všechny. Bez obhajování Canonů odkazuji na digi-fota z dubna 2004: je tu Canon MV750i (1024x768, 349kB), Panasonic GS55 (640x480, 120kB) a Sony HC30 (640x480, 150kB) - a pokud tam mám najít opravdu anoncovaný rozdíl přes 20%, tak asi špatně odezírám. Dovoluji si tvrdit, že v praxi je úhel záběru srovnatelný. Důvěra v to, že jsme fotili všemi kamerami v poloze Wide, je doufám samozřejmostí (DF naleznete v recenzi na Canon MV750i). Navíc bych si dovolil tvrdit, že nepředáváte svoji zkušenost, ale píšete tu o kdesi vyčteném nesmyslu - dokládám příklady...