Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Koupě použité XF100
appalacio: Díky moc, to se bude hodit :) S mikrofonem ještě uvidím, kdyžtak se ozvu.
koukám po netu a jestli to je prodejce Václav, Praha, tak to vypadá zajímavě. Kdyby jsi nevěděl co s tím RODE mikrofonem (ntg-1 nebo ntg-2), dej vědět, já ho uživím. Cenu případně domluvíme .-))))
jo, abych nezapomněl, hledáček, resp. jeho zobrazovací kvalita je zmrvená už od výrobce, tak se neděs .-))
Zdar. Docela mě překvapuje, že se už dostává na trh z druhé ruky... ale je to už pár měsíců, co se ofiko prodává, tak nakonec proč ne. Kamera má ze zdola štítek, mělo by tam být XF100 E (E = evropská verze, PAL. Důležité je to E). Dále co bych omrkl (funkci mám na zrychlené tlač., teď nevím, kde to najít v menu samostatně, ale nastavit na to zrychl. tlč. se to dá přes menu Other Functons->Assign Button-> a pod libovolné číslo zařadit funkci Status). Pak stiskem příslušného čísla na boku kamery se objeví postupně 10 stránek na LCD jak je kamera nastavená, jak dlouho byla zapnutá, kolik má natočeno na každou kartu atd. Záložky se posouvají kurzorem u LCD kamerky. Největší mechanický prvek je za objektivem, ostřicí kroužek. Ten by měl mít hladký chod, bez drhnutí. Nejvachrlatěji vypadají vpravo na boku dvířka SD karty. Zatím jsem nic jiného nenašel, na co si dát extra pozor. Samozřejmostí je žádný mrtvý bod na LCD, ani přes optiku, tj. zkusit nahrát zkušební video ve tmě, klasické prostředí a světlé. Záznam musí být čistý, bez nečistot na optice. Tzn. musíš zazoomovat na oba konce, aby byl vidět plný rozsah. Držím palec na dobrou koupi