Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: MV690 a barevny problem
Mám 750i a s barevným podáním venku jsem spokojenej, nemám rád, když foák nebo kamera přehání barvy. Jsem spokojenej, když to vypadá jako originál a to v mém případě vypadá. Za šera jsou barvy horší a je tam šum, ale koukat se na to nechá. WB provádím taky ručně, jinak to není ono. Na auto WB to ale nevypadá jako sepie, ale spíš to je do žluta a mění se to podle toho co je na snímané scéně (jaké tam jsou barvy). Pokud je tam bílá, tak se to s tím celkem srovná, ale pokud na snímaném kusu není nic bílého, tak se autoWB nechytá správně. Jsem zvyklý z digitálního fotoaparátu nastavovat bílou ručně. V interieru to dělám vždy a venku podle světelných podmínek. Mám k tomu i bílou rozptylnou folii, kterou dávám před objektiv a podle dopadajícího světla si nastavím bílou. Vašek má pravdu, že jím protěžovaná kamera má v noci lepší obraz, nebo má čip 1/4\", ale má taky černobílý hledáček (a i jiné nectnosti), takže tam by sis pravděpodobně ani nevšiml, že je WB špatně nastaveno a klidně bys to natočil tak a potom by ses bil do hlavy cos to udělal. A to jak pořád někteří preferují natáčení přes LCD není opravdu nic pro mě, takže Vašku, prosím Tě, nevnucuj mi to. TRI pro Tebe je ta Vaškova rada asi taky celkem zbytečná, když už máš to co máš. Každá kamera je kompromis, nebuď z toho smutnej. Víš jak bys byl nešastnej z dotykového displeje pokud bys natáčel přes hledáček? Doufám, že sis vybral kameru jakou jsi chtěl a ne jen podle papírových parametrů, ale že jsi ji předem alespoň držel v ruce a viděl jsi z ní výstupy. Pokud tomu tak není a kamera Ti nevyhovuje, tak nezbude než koupit jinou :o( Kdybys chtěl na porovnání poslat třeba nějaké fotky za různých světelných podmínek s různě nastaveným WB tak dej vědět. Nějak mi tam totiž nesedí ta zmiňované sepie.
Jasná věc - čip 1/4\" - SONY HC14 - velice levně. Vincek
Ve srovnání mé předeslé (15 let staré)Sonky TR 340E -video 8 jsou opravdu levné digitály subjektivně s kvalitou obrazu na TV mírně řečeno na štíru.Viděl jsem novější Sonku digital 8 i mini DV,a byl jsem velice zklamán.Kdo chce alespoň ucházející kvalitu,musí si kapánek připlatit a vybrat kameru s čipem alespoň velikosti 1/4\".Po celkem dlouhém výběru mám Panasonic VDR-M70EG (DVD) a musím říct,že jsem oprabdu spokojen.