Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Světlo k Panasonic TM700
Děkuji oběma za názory. Samozřejmě, že pokud bude aspoň trochu rozumné světlo, tak přídavné používat nebudu. Spíš ho chci použít na nějaké záběry u stolu, tanečky, pokud bude ztlumené světlo a podobně. Zřejmě půjdu do té varianty se 160LED, ten širší záběr a rovnoměrnější osvětlení má u mě větší váhu.
Já mám 3x LED a teď nově i to 48x LED. Tu tříledku jsem na maturiáku použil už minulý rok, je to světlo spíš s malým kuželem a víc do dálky. Použil jsem ho jen při ptákovinkách po stužkování, když byla hoeně tma a s červeným sklem. Na takovéhle akčnější věci je to dobré - máš osvětlen jen objekt, který natáčíš. Ale na přisvícení při stužkování bych asi do žádnýho světla nešel, ty děcka chytnou takovej ten nepřirozenej nádech a holky pak nejsou hezký. Aspoň u nás je sál při stužkování rozsvícen naplno a obraz nepotřebuje přisvětlovat. Co se týká toho 48x LED, tak to je světlo víc do šířky a budu ho teprve zkoušet. Spíš bych ti doporučil někde v okolí sehnat ještě jednu kameru a točit na dvě.
Samozřejmě na nějaký přisvícení dobře poslouží i menší a lehčí 48xLED, ale to větší je univerzálnější. A regulací výkonu se dá vychytat potřebné osvětlení, aniž by se oslňovalo víc, než je potřeba.
Občas jsme na Workshopech tyhle světla porovnávali, a ty 160xLED osvítí plochu záběru znatelně rovnoměrněji a do větší šířky než ty 3 nebo 4 LEDkový. Přitom intenzita světla i na té širší ploše mi připadala minimálně srovnatelná. To 6xLED jsem ještě svítit asi neviděl, ale na malou kameru bych ho nedával. Já vlastním ještě tu původní verzi 3xLED, je to šikovný světlo a nesvítí špatně, ale dneska bych určitě volil tu hranatou krabičku se 160xLED, která jde výškově naklápět a je i kompaktnější.