Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon XF100,...
Ahoj přátelé. Prosím o jednu radu. Na mé Xf100 při převrácení (otočení) LCD se mi nepřevrátí obraz. Při samonatáčení se potřebuji prostě vidět. Nemůžu najít toto nastavení. Poradíte prosím? Děkuji.
Tak alespoň tušíš, odkud vítr vane. Já mám zatím pouze 100pct kladné zkušenosti se všemi kartami (levnými i značkovými) co mám, ale je pravda, že nespěchám a kameře dám vždy čas, aby "kontrolka karty domrkala". Přesto se problém může vyskytnout a jsou kace, které nezopakuješ, takže jsem opravdu vděčný za možnost double slot záznamu.
To chápu, ale na druhou stranu, já adrenalin trochu musím mít .-)))) Určitý režim s kartami se musí zachovat, není to taková sranda, jak se zdá. Natáčím teď tři dny v kuse dětskou olympiádu a dělám s kamerou psí kusy... záznam musí rychle pryč a udělat místo pro další.. málem jsem zase přišel o kartu, kdy jsme nevydržel čekat na odezvu kamery přes USB do PC a odpojil to dřív. Záznam byl v čudu... ještěže jsem ho hodinu před tím stáhl kolegovi do jiného PC .-)))))). To je panečku pak adrenalin. Jinak zatím uk uk, záznam na jednu kartu jede, jen se nesmí na kameru spěchat, vše řádně zapnout, vše řádně vypnout a až poté manipulovat s kartami. "uklou" kartu jsem oživil v kameře formátem .-)))) A když tak přemýšlím, tak i tu první kartu jsem asi odrovnal (tam to bylo definitivní) asi blbým zacházením.....
Držím se pravidla neměň, co funguje .-) . Záznamový režim, který to přináší navíc, nepotřebuju, takže nic neměním. Zatím vše funguje jak má, ovšem nahrávat důležité akce jen na jednu kartu je pocitově docela adrenalin, takže jsem vděčný za možnost double slot recording.
dík za info, já jsem přešel.. aktualizace je vcelku rychlá.
Na Canon u.s. je u XF100/XF105 ke stažení nový firmware 1.0.3.0., opět vynechávám, nebo nic zásadního nemění. Opět uvádějí, že po změně se nelze vrátit k původnímu firmware (a vynulují se nastavení, takže je třeba zálohovat nastavení kamery).
Jak si vede XF100 (s několika málo záběry z EOS 60D) v jednoduchém a krátkém komerčním snímku je vidět aktuálně tady (vynechte mezery, pokud se v odkazu objeví) - https://vimeo.com/44004578
njn, za poštovné to stálo..... .-)))))
Proto se tomu říká cenné zkušenosti, že něco stojí :-) .
Balíček je doma a musím zboží bohužel vrátit. Vůbec mě nenapadlo, že může být CF, typ II, což je karta CF silnější o 2mm .-((. Adaptér je typu CF II, tudíž se do kamery nevejde. Tím pádem ani SD karty nejdou použít, nebo Cf adaptér I je zase jen na mikro SD .-(((... kruci a tak pěkně to vypadalo...
Tak jsem to objednal..CF adaptér ( přesněji tento: DeLock Adapter CF II) a SDXC (Pretec 64 GB SDXC 433x, UHS-I (60/35 MB/s)).. uvidím, jak to pojede... pokud to kamera kousne a i její veškeré režimy, tak se dostávám na 50proc cen oproti čistě jen CF kartě... nejhůř SD kartu hodím do foáku a oželím cca 400Kč za CF adapatér .-)))) karta vyšla na cca 1800Kč.. zatím slušná kombinace...v pondělí do dorazí, pak podám zprávu
Tak mě napadl ještě jeden způsob, jak vyřešit kapacitu.. zkusím koupit SDXC s adaptérem. Rychlostně to je v poho a cenově na půlce o proti CF. Nefunkční kartu jsem nabídl kolegovi, protože má foák na CF.. karta všude jinde jede, jen né v kameře .-(((
zkusil jsem a nic.. stále ji nevím za žádných okolností .-(((
Teď jsem docela hodně točil a žádný problém jsem s Transcend kartama neměl (firmware 1.0.1.0.), ale určitě ti budou někteří tady vděční .-) .
Nazdar chlapi. Tak kamera mi přestala vidět kartu, ale zjistil jsem čím to je. Nevím sice jestli to je váš problém, ale zjistil jsem jednu věc: v nastavení LCD/VF Setup, Custom Display 2, Remaining Rec Time, pokud se nastaví "varováni" tak karta prostě nejde vidět. Respektivě karta Transced nejde vidět. :) snad to pomůže
bude to asi chyba kamera vrs. značka karty, tj. firmware... jako dost mě to mrzí, protože jsme téhle značce věřil... mám 4ks karet a vážně začínám uvažovat o nové značce .-((
Dle vašich rad jsem to pomalu zformátoval v PC, inicializace v kameře ale problém trvá. Je to divné, když ta šestnáctigigová šlape v pohodě...
No, mám podobný problém s touto kartou (Transcent 32GB 400x). Mám 3 kusy, provedl jsem inicializaci v kameře ale vždy v čase 5 min. 25 sec. souvislého záznamu se záznam přeruší a vyskočí tabulka se žádostí o obnovu dat. Dělá to v obou slotech na všech třech kartách. Když nahrávám na stejnou kartu, jen 16Gb, tak to jede bez problému do zaplnění karty. A taky nevím co s tím...:-(
JJ, naštěstí bez ztráty dat. V podstatě jen není vidět v kameře, takže nezazlobí náhle, nebo problém je identifikovatelný hned na začátku. Jen mě to překvapilo a budu muset věnovat vteřinu při zapnutí kamery, kontrole karet.. když problikne dioda, je vše OK... když nezasvítí, je trabl...
To s tím jeřábem zní velmi dobře, gratulace. U Sandisk si připlatíš, cena Transcend je poloviční, tak s tímhle faktem se dá smířit s tím, že jedna karta odešla (naštěstí slušným způsobem, bez ztráty dat). Pokud jiné karty fungují, tak tam nějaký problém musí být.
jj. nějak extra mi to srdce nerve, ale je to škoda, hlavně když ta karta v PC jede. kdyby odešla total, řeknu ah jo... ale takhle? No ale alespoň jsem si spravil chu s jeřábem. Nechal jsem předělat ten hlavní otočný kloub a je to už bez vůle, plně funkční .-)
Kdyby odešla ta drahá, bolelo by to víc.
firmware s tím nic neudělá... veškeré pokusy jsme dělal s verzí 1.0.1.0.. teď vše opakuji s verzí 1.0.2.0 a je to stejné... njn... co nadělám
Zkus ji přivézt, až pojedeš kolem někoho s XF100, uvidíme. Třeba stačí vrátit starý firmware, nový je zbytný, nic z funkčního hlediska nemění.
bohužel kamera ji prostě nevidí, odmítá se s ní bavit.. ostatní karty jsou v pohodě... je to karta, kterou jsem běžně využíval, i na WS7 jela... teď jsem s ní chtěl natáčet a zjistil jsem, že prost není vidět v kameře .-((((((
čteš mi myšlenky .-))))))) FAT322 jsem samozřejmě už zjistil z druhé karty a opravu jsem zadal též .-) Vše je OK, nic to nehlásí, v PC karta jede v poho...
Souborovej formát bych volil FAT32. A inicializace je podle mě rychlej formát + vytvoření základní adresářové struktury a souborů na kartě. Ale na 100% to nevím. Jestli to nepůjde, ještě mě napadlo zkusit nechat kartu v PC zkontrolovat a opravit případný chyby: Tento počítač, pravym myšítkem na kartu - Vlastnosti - Nástroje - Zkontrolovat.
Kartu kamera nevidí, nelze inicializovat. Formátoval jsem ji 3x do všech formátů (FAT32, NTFS atd) Nainstaloval jsem nový firmware, tudíž kamera jsem tímto resetoval. Zkusím ještě ten klasický formát v PC, jen nevím, do jakého souborového formátu .-))) Kamera umí formátovat? Nebo jen inicializuje?
Appalacio: tu kartu bych zkusil naformátovat v PC (ne rychlé formátování, ale úplné - trvá docela dlouho). Zkontroloval bych taky, jestli mi Windows nabízí správnou FAT a stejnou velikost alokační jednotky jako u funkční karty (to možná nehraje roli, ale pro jistotu). Pak vyzkoušet oba sloty v kameře, jestli ji uvidí. Pokud ano, inicializovat ještě v kameře. Pokud ji ani tak neuvidí, uložil bych nastavení kamery na SD a vyresetoval ji do továrního nastavení. Pak bych opět vyzkoušel naformátovanou kartu v obou slotech. Nic inteligentnějšího mě teď nenapadá ;o)
Vydán nový firmware http://www.canon.cz/Support/Consumer_Products/products/camcorders/Digita... (smažte mezery v odkaze) a update Canon XF utility. Dále se mi vyskytl nečekaný problém. Kamera mi začala odmítat jednu CF kartu (Transcend 400x 32GB). Přitom karta je v pořádku, v PC jede na 100proc a do teď s ní nebyl problém. Zkoušel jsem přeformátovat, ale kamera ji prostě nevidí. Samozřejmě výše uvedeným updatem to nemá nic společného, ten jsem hledal, jestli to nevyřeší můj problém. Má někdo radu co s tím? Byla by škoda měnit značku či jen evnt. přijít o 32GB kartu, která však v PC spolehlivě funguje....
Kde ted muzeme na kameru podivet a koupit v Praze? Uz je konec dubna
Jen doplním, že "myslis" má ode mě odpověď E-mailem, poté co mi napsal svoji otázku do pošty. Předpoklad v půli dubna...
Ahoj, nechci zakládat další tema. Nemáte nekdo tušení jak je to momentalně u XF100ky s dostupností ?
Chtělo by to podtrhnout, že to protivné pištění ve videoukázce není z kamery, ale z malého vrtulníku létajícího poblíž .-) .
Tady máš relativně nový test CF karet http://tinyurl.com/3xofpm2 . Je tam Compact Flash Transcend 600x 16 GB, kterou hodnotí jako velice dobrou. Koukal jsem po netu i na verzi 32GB a je též hodnocená slušně za slušnou cenu. Takže si myslím, že to s CF kartami není až tak zlé. .-)
S tím datovým tokem máš pravdu. Pokud bych natáčel jen v režimu 25Mbit, tak se mi toho na kartu vejde 2x tolik a nemusím kupovat až tak drahý paměový karty. U těch levných mám strach, že výrobci rádi uvádí vyšší rychlosti než jaké jsou reálné.
for starous však ten 50Mbit nepotřebuješ, resp. ne hned, ale víš, že tam je, kdyby něco .-))). V recenzi je naznačeno, že by to teoreticky mohlo být něco pod 70tis, či kolem této hodnoty a to se mi jeví lepší ne 90tis .-). No a k těm kartám. Když hledáš po netu správně, najdeš slušné značky za slušné peníze .-)) evnt. se to dá řešit nějakým notebookem či sub-notebookem a 2,5" HDD ve velikostech 500GB, 1TB atd.
Zohledňujeme tímto unikátnost informací v čs. éteru a děkujeme za velepovedenou recenzi. Hlavně děkujeme, že jsme si kamču mohli na WS4 každý beze spěchu pomazlit. Je krásně lehká a do tlapek padne jak ulitá. A umííí!!!
no a je to tady .-)). přečetl jsem to.. škoda, že to není tak 3x-4x delší .-))))) A teď potřebujeme už jen dvě hlavní indície, cena a kdy to TU bude. .-)
Chtělo by to aspoň měsíc hraní, ale máte to tady, jak se dalo. Doufám, že se zohlední unikátnost informací v čs. éteru... :-D)
Myslí si, že pro udržení dobré nálady v recenzi by se dalo hovořit o jisté toleranci a samozřejmě platí, pokud bude alkohol podáván z rukou lékaře po malých dávkách, nebude škodit v jakémkoliv množství .-))) díky za info
Dokončuji, skládám, edituji, ladím. Pokud se neopiju dnes ve zdejší hospodě (slibuji, že ne :-D), bude to poladěno zítra tak, aby se to dalo přes den číst a v noci se o XF100 nechalo zdát.
Jak to vypadá s recenzí? Viděl jsme upoutávku, která pak zmizela. Technické problémy?? Těším se jak malej kluk... byl by to milý dárek k Vánocům pro všechny fanoušky .-))))))
Nabízím se, že FX100 na WS4 zdarma pohlídám.
Tešíme sa na recenziu pán Správca !!!!
Zdravím, Ta mě opravdu velice zajímá, velice uvažuji o její koupi a tak by mě velice zajímal Váš detailnější názor na ní. Zatím jsem totiž nezaznamenal, že by se nechala někde sehnat, natož její cenu či recenzi. Od ní se také bude odvíjet moje možnost jí pořídit či ne, protože jsem pouze amatér.