Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Panasonic GS400
Jo, ja som tiez dlho vahal ohladom kupy tejto kamery. Teraz ju mam a som s nou spokojy. Zvuk z motorku tam obcas pocut je, no podla mojich skusenosti sa tam objavi len pri nahravani absolutneho ticha, Vtedy (automatic Gain Control) mikrofonu vytiahne citilivost az na totalne maximum a zvuk motorceku sa tam objavi. Vypnutim zoom funkcie mikrofonu sa to eliminuje, popripade sa na kamere da manualne nastavit citlivost Mikrofonu. Ale ako som uz povedal ono je to pocut v maximalnom tichu. Mam s nou odtocenych asi 12 svadieb a este sa mi nestalo ze by sa tam dostal zvuk z motorceka. Obraz v tmavych kostoloch je excelentny a hlavne s minimom sumu. Co sa tyce fotoaparatu tak ten je oproti mojej fujine602 ovela slabsi...
Re: Panasonic GS400
Mám dotaz v červnu se odhodlám k nákupu videokamery Panasonic GS400 ale jak tak čtu diskuzi o této kameře čtu, že na této kameře je problém se zvukem a to, že je prý slzšet motorek či co, jde mi o to, že mám malé nahrávací studio a nahrávám dokumentární filmy proto mne tento problém docela zarazil a teď nevím zda ji koupi či nekoupit. Pokud je tam ten problém jak se dá odstranit, jde o to že většinou je filmová nahrávka podbarvená hudbou a ostatní doprovodné slova jsou nahrány ve studiu ale jde o to abych nenahrával šum větru ve stromech někde v přírodě a do toho byl slyšet motorek z kamery. Jinak mne kamera docela oslovila a mzslím že stojí za to si ji pořídit, jo a ještě dotaz na záznamová media MiniDV není mi nějak jasné jak se tam dávají a kudy. Na panosicu píšou, že je podporuje ale kam s nima. Děkuji a čekám na brzkou odpověď.
Koupil jsem GS 400. Vybíral jsem u několika prodejců (ne internetové obchody). Chtěl jsem kameru před zakoupením vyzkoušet. Měl jsem v ruce 5 kusů gs400ky a u čtyř z nich byl problém se zvukem. Ten chlápek co uvnitř těch kamer jezdil se sekačkou byl bohužel slyšet i v záznamu. Pátá a poslení kamera byla už konečně tichá a i vše ostatní bylo pro mé potřeby velice ucházející. Barvy, manuální funkce a další, jsem si mohl jen pochvalovat. Snímání za slabého osvětlení jsem očekával trochu lepší, ale i tak je to nesrovnatelné s levnějšími jednočipy, které jsem vlastnil předtím. Bohužel jednou podstatnější vadou, kterou jsem objevil až doma je dost viditelná soudkovitost, a to hlavně u nejširšího ohniska, ale nevím jestli to byl problém všech gs400 co jsem držel v ruce. Fotit s kamerou jsem ještě nezkoušel a myslím, že to ani nebudu využívat neb na fotky je foák. Tolik moje počáteční zkušenost s GS 400kou. Dan
Panasonic GS400
No ja sem sa jen chcel informovat o skusenostiach realnych majitelu teto kamery. Nakolko se najdou lidi, ktery pisou o tom ze jsou s ni len problemi a ze se jim nelibi to ci ono. No a pak se najdou lidi, ktery napisou ze je to v pohode model a ze je supr. No a vy pane jelinek ste si vasim nedavnym vyadrenim na duverihodnosti moc nepridal: >Prosím všechny zatímní majitele zmiňované >videokamery, aby se podle možností a chuti podělili se >svými zkušenostmi. Na srpnovou recenzi jsem asi měl >bezchybný kus, ale začínáme mít ohlasy na zvláštní >odchylky ve vlastnostech objektivů i barevného podání. >Zatím jsme jich neprodali hafo, ale i z těch pár kousků >byl jeden nedokonalý a pisatelé do mojí E-pošty už se >také ozývají. Jde tu hlavně o to, aby se za 67tisíc >(MOC) v případě více závad nenapálilo více kupců. Text >mé recenze je samozřejmě stále původní, svým >hodnocením si jako spoluviník nepřipadám... >Petr Jelínek
2Re: Panasonic GS400
Jako obchodník a obyvatel malé země mohu respektovat zdůvodňování centrálních PH-zastoupení, že čs. trh není stejně zajímavý jako trhy velkých zemí a počty přístrojů dokáží udělat už na vstupu jiné podmínky i pro cenovou politiku maloobchodů. Nedokážu ale dost dobře pochopit, proč se tolik diskutérů stále odvolává na popisování toho či onoho serveru v němčině nebo angličtině. Pokud naše zkušenosti s více kusy GS400 byly veskrze pozitivní, asi jsme si je nevymysleli: obraz i zvuk velice solidní! Naše recenze napoví víc, i když samozřejmě nepoložíme hlavu na špalek, že kus od kusu nemůže být leccos jinak...
Zajímal jsem se o tuto videokameru a snímá to docela dobře, ale jsou tam problémy se zvukem....vrčí to prý jako traktor. řeší se to externím mikrofonem. Tak to alespoň píší německé servery.