Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Kamera Sony TRV255E-propojení D
To Pavel. S-video je kvalitnější než A/V In. Ten žebříček byl sestaven spíše z pohledu náročnosti na odbornou zdatnost pro propojení. A/V, DV se zapojí fungují. U S-Videa se občas vyskytují problémy. Viz příspěvek od Edy. To Eda. To s tím S-Videem je přesně tak. Nechtěl jsem to moc rozepisovat. Navíc sám mám podobné černobílé zkušenosti.
A já doplním, proč mnozí nabývyj dojmu, že je S-video rozhraní problematické: protože mnohé starší analogové stroje ani VHS recordery nepodporují S-Videeo IN!!! Takže i když do nich zasunete redukci SCART/Composit video, ale i s S-Video IN, nejsou prostě v přístroji tyto piny (kontakty) zapojeny! Naco taky, když VHS má mizerná rozlišovací schopnost na úrovni pouze AV, jak bývý označován Compositní vstup (žlutý Cinch konektor)??? Jedině až S-VHS videorecorder a jedině od kamer Hi8, D8 a pak již většina digitálícj kamer či DVD-recrdérů, které mají větší rozlišovací schopnost, skoro až PAL (systém s 576 viditelnými řádky) i na analogovém výstupu (S-Video OUT), protože maj i větší rolišení zdrojového AudioVideosouboru (u dig. kamer AVI soubor v DV kodeku a DVD-recordérů soubor .VOB (.mpg) v kodeku MPEG-2 a obojí zatím v rozlišení 720x576 pixelů, alespon svisle je těch 576 záměrně shodné s počtem řádků PALu). Proto mnohým S-Video IN nefunguje! Tedy jen černobíle a spekulijí o tom proč, zbytečně!...
Musím Vilika trochu poopravit. V zapojení má v podstatě pravdu, ale S-video je určitě kvalitnější než A/V In. Co se týká jeho zapojení, tak v oblasti videotechniky, na rozdíl od oblasti PC, je jeho zapojení standardizováno. Není tedy problém běžným kablíkem propojit jakékoliv videozařízení.
Ano půjde. Záleží na tom, co máte za konektory na DVD recorderu. Já bych to tipoval že tam uřčitě bude A/V In, možná DV In, nebo S-Video. Pokud ano, tak nejlepší výsledky dosahnete s DV In, potom A/V In a nakone S-Video. Ale z vlastní zkušenosti S-Video má několik mutací zapojení konektorů a kabelů a trefit se je dost obtížné.