Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Waterslide 2010
1) titulky nic moc - nesedly mi - přeci jen to "otáčení" mi přišlo hrozně profláklé a laciné 2) záběry na žongléry jsou moc zdálky - chtělo to jít blíž a zabrat i nějaký detail - třeba soustředěný výraz atd. (a nebrat je tak ze shora) 3) sjezdů je hodně, ale nějak mě to nezaujalo - důvod asi stejný jak u žonglérů - záběr hodně z dálky, je tam moc rušivých momentů kolem, všechno jeden celek atd. 4) celé je to utopené ve tmě ; sám ze zkušenosti vím, že točit podobné věci na 1 kameru jsou dost na prd, že bez možnosti dostat se na místa, kam nemohou běžní návštěvníci jsi v pytli, (když nechceš dostat přes rypec, tak se prostě do blízkosti nedá dostat) a že ne každý disponuje příručním 1kW zdrojem světla - takže příště když budeš chtít točit podobnou akci, zkus se domluvit s pořadateli, esli můžeš jít blíž, zkus se domluvit s někým, kdo ti bude dělat 2hou kamču (stačí když jí bude snímat celek jak ty tady ze stativu a ty si skočíš do centra dění a bdueš točit zblízka detaily) a se světly ti asi neporadím - to je kříž pro každého. Takhle to vidím já.
to zdlav: mozna se pletu, ale prislo mi, ze tam zadna mixovana hudba nebyla - byla tam originalni hudba, ktera vyhravala nekde na place - sem to aspon tak vnimal, takze hudbu bych nevytykal. Ja tu kritiku taky nemyslel spatne - ale pochvalu za 40 min sjizdeni z kopce ze sebe fakt nevyloudim :)
Jen pro upřesnění dodávám: více úhlů pohledu nebylo možné - měl jsem "nejlepší, vyvýšené, bezpečné místo" - opustit toto - jiné lepší bych už neměl. Důvod: nebyl jsem tam oficiálně na pozvání pořadatele a spousta bezohledných lidí co se cpe před objektiv to vše dost komplikuje. ad délka: celkově ta akce byla na cca3,5 hodiny (nedal jsem tam všechny ale nechtěl jsem to zas tak ořezat. Co se týká titulků, kompozice a přechodů - ano, jsou tam ještě rezervy...
Zkusím přidat své postřehy: 1) úvodní titulky dlouhé (otázkou by bylo, zda je nepřidat do toho žonglování ... ?) 2) u toho žonglování: moc se mi nelíbila zvolená kompozice obrazu ... není to ani celkový obraz - chybí nohy, není to ani detail, velkou část zabírá úplně tmavé pozadí, některé přechody byly dobré, některé mě vyloženě vadily (asi by to chtělo si několikrát přehrát konec předchozího a začátek dalšího záběru a pak zvolit typ přechodu) 3) scény s žonglováním se mi zdály být příliš dlouhé, začalo to trochu nudit 4) hudbu bych volil asi taky jinou 5) u filmování toho sjíždění by bylo dobré vybrat si lepší pozici pro kameru (viz ty hlavy v záběru) ... možná to samé pro to žonglování Celkově příliš dlouhé, takže jsem nevydržel až do konce... :-) Můj názor je samozřejmě subjektivní a není myšlen špatně !!!
Prostě normální dokument, vpohodě. Jen proboha, co za necitu dal tu "hudbu", jako jsou germánsky řvoucí Ramstein..., k romantickým nočním ohňům???... :-(
40 minutova podivana na opakujici se jedinou akci, snimanou z jedineho mista (z ktereho byl stejnak blby vyhled), za velmi spatneho osvetleni, hmmm tak to chce hodne otrle divaky - to sem fakt nedal :( sorry. Uvodni titulky ktere nenesou takrka zadnou informaci, ale zabiraji bezmala 30 sec!!! By me fakt zajimalo kolik lidi to zkukne cele