Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: MVX 25i ci MVX 350i
Takze hlavne koli vahe (a trochu aj koli cene) som sa rozhodol pre MVX45i, cip ma rovnako velky ako MVX3i, aj rozlisenie, len ten objektiv je mensi, ako u vsetkych \"domacich\" kamier... Keby som to ale kupoval pre seba tak MVX3i je urcite moja volba!
Ten čip je velmi slušný a patřil k největším čipům s největším rozlišením u spotřebních jednočipovek ve své době. Teď už je všechno jinak, viz MVX4i nebo právě do prodeje vypuštěnou Sony HDR HC1E s jedním CMOS čipem.
Kraken: Děkuji, tato data najdu asi i v návodu doma, jen jsem chtěl vědět, jestli je to moc malý, nebo velký čip :-) já jsem jen typický spotřebitel, ale subjektivně se mi zdá, že to natáčí pěkně, ale předtím jsem měl Hi8, takže to byla dost nízko položená laka :-) Objektiv je 30,5mm. a tu světelnost na druhém konci zoomu jsem nenašel ani v tom návodu, tedy pokud si dobře pamatuji. Díky.
Marthy: Ne nižší číslo, ale méně čísel. Na Canon cz. uvádějí velikost čipu MVX35i 1/3,4´´/2,2MPx , jak jsem právě zjistil, ale asi tu bude menší reálný průměr objektivu, než např u 25i nebo MVX3i. Světelnost 1,8, ale chtělo by to oba údaje z obou konců zoomu. MVX3i 1,6-1,8, ale tahle 1,8-?. To jsem pro Vás zatím zjistil. (:-)) Více si určitě budete na Internetu schopen najít sám...
Kraken: fakt je, ze v ciselnem oznaceni Canonu je trochu hokej (aspon mam ten pocit), ale skutecne plati nizsi cislo - lepsi kamera? Nevíte, jak je na tom s čipem MVX35i?
No, taky jsem to řešil. Půjčoval jsem si od bráchy Sony (DCR 14 - přesně nevím, ale je to 800.000MPx nejlevnější verze). A vzhledem ktomu, že mi to \"docela jde\", tak po mě chtěl brácha neustále něco točit a dělat DVD a pak i známí, tak jsem už z toho důvodu, že měla sonka malý čip a mizerné fotky šel do Canonu MVX20i. A nelituju toho. Pokud totiž uvážím, že kromě zvuku můžu nastavovat manuálně skoro všechny funkce, pak třeba pouze zpomalení uzávěrky na min. možnou mez (ne automaticky) vykouzlí nádherné video i večer a podobně i třeba manuální ostření. Měl jsem z toho strach, ale rychle jsem si na to zvykl a třeba zablokování expozice v protisvětle vám nenahradí žádná automatika!!!
Laho mě předešel, jen dodám, že domácím natáčením to začíná - když to slušně vypadá, poprosí Vás známý, abyste mu něco natočil - při té příležitosti se začnete víc snažit = budete mít větší nároky. Pak zkusíte něco víc.... a najednou je z Vás TOčIč a začnete uvažovat o něčem ještě...a ještě...lepším... Tak proč nezačít alespoň z prostředka? (:-D)
Pokud je to za srovnatelnou cenu (a to je), tak proc si nekoupit tu lepsi (MVX3i) ? Ono totiz domaci a rodinne nataceni velice casto \"probiha\" ve zhorsenych svetelnych podminkach (doma) a tam je lepsi svetelnost objektivu k nezaplaceni - MVX45i na tom neni prave nejlepe (stejne jako ostatni \"spotrebky\").
Takze ku prikladu keby ze mam za rovnaku cenu one modely C MVX45i a MVX3i, tak lepsi je ten MVX3i? Co som pozeral je sice o dost tazsi, ale ma vacsi objektiv a lepsiu svetelnost. Len neviem ci k domacemu, rodinnemu natacaniu nie je takato kamera zbytocna...
Upřednostněte VŽDY větší čip = lepší natáčení za horších světelných podmínek. 20i bude mít i o něco lepší objektiv... U Canonu obecně platí, že \"čím méně čísel za typovým označením MVX\", tím lepší stroj. (:-)) A lehčí kamera = problém se stabilizací obrazu pro větší chvění ruky při větším přiblížení - zvláště když kamera nemá optický stabilizátor obrazu.
oprava
ups, pomylil som sa, perepacte, mal som na mysli MVX 20i vs. MVX 350i (resp. 330i)