Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: DVD405 nebo HC96
Pro Martina V tu mám vzkaz. Dovolil jste si silnou invektívu vůči správci stránek panu Jelínkovi, taktéž i majiteli firmy Videokamery s.r.o. Jak je zřejmé z Vaší nejapné korespondence, budete patrně málo sběhlý v tématice na tomto webu probírané. Studujte a buďte uvážlivější a slušnější při komunikaci nejen s takovým odborníkem, jakým bezesporu pan Jelínek je ! Děkuji!
To Eda: Na vás jsem opravdu nereagoval, nebot se nechováte arogantně a snažíte se to vždy velmi rozumně vysvětlit. Co se týká admina tak nemám ani nic proti němu, ale pokud je nad věcí ,tak poradí popř. dá radu a hned nevybuchne. Možná jsem měl zvolit jiné slovo uznávám, ale problém je v tom že diskuze vznikla jestli DVD nebo Mini DV A JE ZBYTEčNÉ SE DO SEBE NAVÁŽET, dělat to nechci a nebudu, pokud se nestanu terčem. Také nepochybuji o vaší odbornosti.
Zaujimave ako sa vzdy strhne diskusia uplne inde nez je povodny dotaz. Takze k veci. DVD kamery su podla mna ok v pripade, ze nie je cas a zaujem dalej video spracovat - jednoducho sa DVD vyberie a moze sa rovno pustit v prehravaci. Castokrat je to cista nuda, lebo nepostrihane homevideo je 5 az 10x dlhsie nez by malo byt. MiniDV je vhodna pre tych, co sa chcu hrat, strihat atd. Priklad z praxe: zaznam z vyletu na skialpoch ma 60 minut. Vysledny postrihany film 10 minut. Strihanie zaberie od 3 do 10 hodin prace (zalezi od kreativity strihaca). Toto treba brat do uvahy. Idealna moznost je podla mna HDD kamera (aj ked len so zaznamom v stratovom MPEG2) - ostava moznost strihania (sice obmedzena ale predsa) a zaroven je to user friendly.
To asi reagujete spíše na mě Martine V a né na Jelínka?! Ale já psall např. o 2. houslích v souvislosti s prvenstvím, pionýrstvím, ve vývoji a zavádění nových masově nasazovaných technologiích, neb zavádět nové věci masově je velmi tenký led a tedy ovážný počin, jako odvážné počiny pionýrů, co prozkoumávali Klondajk a severní pol! :-) nezpochyvnoval jsem kvalitní komponenty SONY,spíše naopak a ani velikost SONYm který má snad největší segment trhu ve videotechnice! To ale není průkopníkem, jen velikánem! A už se nedurdite, před námi je skoro májový weekend :-) Tak raději vyržme s kamerami ven! ODSakEda
Gratuluji, odvážný Anonyme, teď jste mi to nandal... :-) Soudný čtenář si ale po přečtení Vaší původní reakce a nynějšího výpadu (proti správci stránek...) nepochybně odvodí svůj závěr. Mj. právě testuji DVD505 a jinak (než obvykle) pojatá recenze mě docela baví, ale že bych si musel nechat (skoro) nadávat nebo se nechat poučovat od autora takových pitomostí (výše), to asi ne? A tu 505tku uvádím jaksi mimochodem, jako že něco (málo) o kamerách vím a o významu firmy Sony v tomto segmentu také... :-D)
To Jelínek: Když napíšu že je průkopníkem, to neznamená že ji vymysleli. Pokud to prodáváte pane chytrý, tak dobře víte, že asi vůbec první bylo Hitachi, ale nechám si popř.poradit. Na druhou stranu si myslím, že Sony do DVD formátu dává obrovské množství peněz a pokud se podíváte na modelovou řadu loňskou nebo letošní tak určitě zjistíte, že nehraje druhé housle. (výbava, objektivy, spotřeba atd.)
Však já vás neopravil, ale jen po-opravil :-) a něco jsem navíc i přidal co vím i pro ostatní čtenáře :-)
Já přece neříkám že průkopníkem v DVD formátu jako takovém je Sony
Martin V - jen poopravím: průkopníkem (pionýrem) "DVD kamer" (přesněji: kamer se záznamovým mediem DVD-R, -RW, a některé značky i na DVD-RAM-chovající s skoro jako HDD!) je HITACHI/Panasonic (licence Hitachi smaože :-) )! SONY "hrál" často "2. housle" po skutečných pionýrech jako sou značky: JVC a HITACHI či Panasonic-u! :-) SONY je sice velký "hráč", ale někteří jsou v něčem lepčí :-) :-) :-) -----Apropo, znáte tu pověst o SONYm,jak bylprvní na Světě,který vyrobil "kapesní" tranzistorové rádio?! Proč ty ""??? No protože se nevešlo do kapsy!... :-) A tak nechal SONY prodejcům (v Japonsku) ušít pláště s větší kapsou a ti při předvádění zákazníkům argumentovali: Vidíte, a vejde se do kapsy! :-) :-) :-) :-) :-) Jináč nic proti kvalitě od SONYho! (především mechanické!-plasty, čudlíky, spolehlivost přesložitých miniDV mechanik, optika-ta tedy není zrovna Made in SONY, ale lepší než být paličatý a nekoupit od kvalitního dodavatele tak důležitou komponentu!)
Pokud vystupujete v jiné větvi jako (bývalý) "prodejce elektroniky všech značek", zkuste si před další snůškou podobných nesmyslů raději kliknout na náš E-mail pro konzultaci v problematice - ochotně Vám poradíme... :-D)
Re: SONY DCR-DVD405E nebo DCR-HC96E
Sony je průkopníkem videokamer na DVD, takže technologicky je na tom asi nejlépe. (rychlost načtení disku, finalizace disku atd.) Pravda je, že datový tok je lepší u videokamer DV. Co se týká zpracování v počítači je to téměř jedno, množství programů a řadičů je celá řada od levných až po profi. Bohužel nemám zkušenosti s Paňákem, pokud se nepletu tak to uvedl na trh až letos a ještě jsem neměl tu čest to vyzkoušet. Rád uvítám nějaké informace.