Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Srovnání Canon a Sony
nevím jestli vzít CanonaMV700i nebo JVC GR-D320, nevím která z nich je lepší. Nebo jestli se raději nedívat po Sony s CarlZeiss optikou ... :-/ ?
U tech 16:9 pokud jde o orez by to melo asi ten vadny pixel eliminovat, je u spodu, zkusim se schvalne podivat
Jj rozumim, s cenou taky muzu jit niz a nespecham na to, tak se v pohode rozhoduj, treba jeste neco zajimaveho objevis. U toho toceni pocitas jeste s nejakou ochranou pred objektivem, nejake sklo nebo klasicky filtr (UV nebo neco jineho levneho) do zavitu?
:-) opravdu je ten svět maličký:-) Já budu tu kamču používat jen v režimu 16:9 a jak říkám na záběry kde by mohlo dojít k poškození kamery. Právě že mi teď ještě nějaký pán nabízí JVC GR-D320 za 1800Kč. Takže teď fakt nevím. Nejraději bych opravdu něco přes pana správce....
palaj: Ten svět je malý ;) Tu MV700i prodávám já (protože jsem mezitím kupoval opět Canon, HF100 jak je tu v jednom vedlejším rozvleklém vlákně kde jsem si nechal poradit :)), jak píšu, je možno vyzkoušet, přikládám brašnu i obě velikosti firewire kabelů (btw na začátku tohoto vlákna psal někdo o připojení jako webkamery při absenci USB, to samozřejmě jde i přes FW). Ten vadný pixel na CCD je mrzutý, když už o něm člověk ví (a třeba tchán teď dostal levnou SD panasonic k zájezdu a má tam taky jeden hned od výroby), při deinterlace se ztratí, takže záleží na individuálním soudruhovi zda s tím má problém :) Pokud by správce nadhodil jaká je přiměřená cena, určitě bych se taky dokázal domluvit ;) Tak to jen tak aby řeč nestála :)
Výborně ,přesně takhle bych si to představoval:ZARUčENÝ kus za dobrou cenu a s garancí. :-)
Pavle, občas seženeme mini-DV kamerky jako ojetiny i velmi zachovalé a takový Canon MV700/i určitě vymyslíme hluboko pod 2.000 korun. Nechci tím škodit nabízejícímu prodejci, ale spíš nabídnout ZARUčENÝ kus za dobrou cenu a s garancí. :-)
Re: Srovnání Canon mv700 a Sony dcr
tak jsem se trocšku poptal na tu MV700i a dostal jsem tuto odpověď : "Kameru jsem kupoval novou asi v roce 2004, nahráli jsme celkem 20 miniDV kazet, i akumulátor vypadá být v pohodě. Jediný nedostatek který jsem nedávno objevil je jeden špatný subpixel na CCD snímači - při progresivním zpracování na PC se ztratí (můžu vám poslat ukázku nějakého videa mailem), všiml jsem si ho při přehrávání originál pásky na TV (a od té chvíle když už vím kde je tak ho vidím i zpětně v dřívějších nahrávkách, předtím jsem ho ale nezaregistroval, kdo o něm neví, tak si ho nevšimne. Asi bych vám to ukázal i rovnou připojené k TV, a si uděláte obrázek, jestli to je pro vás problém nebo ne (osobně se domnívám, že kdybych vám to nenapsal, tak si toho nevšimnete))." Myslíte že je to problém?
Re: Srovnání Canon mv700 a Sony dcr
Zdravím všechny.Nechtěl jsem zakládat kvůli téhle maličkosti nové téma. Jde mi jen o tohle. Chci koupit nějakou starší kameru na miniDV na natáčení záběrů z auta,nádrže motorky,sedadla,stupačky apod,prostě takových záběrů,kde mám strach o svou HV30tku. Jde mi hlavně o to aby ta kamera "uměla 16:9",jestli mi rozumíte. Jednoduše:budu stříhat záběry z HV30 (v 16:9)a pak k nim budu přikládat záběry z té kamery z nádrže apod. Našel jsem Canona MV700i, tak se chci zeptat,jestli tato kamera kamerka tohle zvládne. Nebo jestli raději nebrat něco od sony (HC18, 19, 22) díky P.