Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: IEEE 1394-PC nevidi kameru!!!
Taky sem se chtel zeptat, jestli hotove DVD z NERO Vision jde jeste upravit v nejakem programu. Nero je takovy zakladni. Chtel bych tam titulky, naky zajimavejsi menu atd. Nic profesionalniho, ale aby tam bylo jeste neco navic
Zdravim, tak sem se konecne dostal k tomu abych vam rekl, ze problem byl v kabelu. Poslech jsem vase dobre rady(dik) a naklusal do obchodu s PC. Sem docela rad ze to dopadlo takto, pac sem se modlil aby to nebylo v kamere(uz je po zaruce). okamzite sem poridil novej kablik a do vecera sem mel prvni DVD vypalene. Pouzil jsem NERO Vision a celkem fajn(no takova splacanina:) z pocatku trosku zmatenej, ale ujde to a mam z toho radost. Jeste jednou dekuji.
Kraken: S tím souhlasím. Stoprocentní odstranění problému (pokud není problém v HW) je format a čistá instalace. Bod obnovy je jen jedna z možností. Pokud bod obnovy nevyhovuje, lze se vrátit zase na poslední instalaci. Já jsem sice zatím při bodu obnovy neměl problém c cyklickými restarty, ale někdy se stane, že se něco tak pokazí (sobory smazané natvrdo, apod), že to nelze vzít spátky. Pak přichází na řadu ten nepopulární format a instalace. Fakt je že alespoň elementární znalosti okolo windows je třeba znát, ale winy mají docela slušnou nápovědu, která dovede nakopnout správným směrem. Ale to jsme se dostali trochu od tématu. Uvidíme, s čím přijde tazatel. Námětů, myslím dostal dost.
vilik: Pokud tazatel není příliš zběhlý v OS Windows, není ani bod obnovy 100% bezpečná cesta. Mně už 2x WXP upadly při obnově do stavu cyklických restartů a nepomohl ani nouzový režim. Nakonec jsem musel vše instalovat znovu. Naposled v pátek v zaměstnání... (:-((
Bod obnovy je celé windows. Je to výhodné v případě nějakéhyo nevhodného zásahu a úmyslného, nebo ne, nebo po instlaci programu, kdy dojde třeba k nestabilitě systému. Někdy si systém bod obnovy vytvoří sám, někdy je třeba ho udělat. Např. když instaluji program, o kterém si nejsem jist, zda mě nerozhodí systém, vtvořím si bod obnovy. pokud někdo není schopen předvídat, je vhodné bod bonovy vytvořit preventivně. Lze se velmi snadno vrátit do předešlého funkčního stavu. Tvorba bodu obnovy : Start>Nápověda a odborná pomoc>Vrátit změny v počítači pomocí nástroje Obnovení systému>Vytvořit bod obnovení. Vrácení je stejné, jenom si v kalendáři vyberete, který bod obnovení chcete. To návod. Jinak zkuste to co píše Kraken. Asi nejjednodušší cesta.
dik za typ!!pozeptam se, povyzkousim
Zkuste nějaký obchod s výpočetní nebo videotechnikou. Tam by Vám mohli funkčnost Vaší kamery snadno otestovat. Otázka 1 minuty. (;-))
Vratit se na nejaky starsi bod obnoveni znamena celeho Win nebo jenom toho firewaru?ani nevim jak a kde se to dela. asi bych nejdriv zkusil pripojit k jinemu PC, coz bude nejakou dobu trvat pac zde nemam zadny znamy s PC.dekuji za rady
Kamera by se měla po zapnutí přihlásit jako externí datové médium, třeba jako flash disk. Jestli ne, tak bych zkusil, vzít kameru ke známému, který takové rozhraní má ( u nových PC už je to standard), dále jestli máte možnost jinou kameru, jiný kabel a nakonec jinou kartu IEEE a zkusit na svém PC. Výsledek se určitš dostaví. Teoreticky by mohly být nějak nakopnuté Winy. Zkuste se vrátít na nějaký starší bod obnovení. Předpokládám, že máte Win XP.
Zkusil bych připojit Vaši kameru k jinému PC nebo jinou kameru k Vašemu... Jinak lze opravit instalaci Windows pokud se něco semlelo (což není nic výjimečného) z instalačního CD. Také lze někdy ovladače opětně nainstalovat z CD dodaného s kamerou...
No takze tam se nic neobjevuje ani nemizi. Pred nedavnem byla kamera v opravne, ale to byl problem s cockou. Jako ze tam porad byla a pritom nebyla, jestli rozumite, nedalo natacet. Myslite tam s tim mohli neco udelat?!Jeste ste psali porusene ovladace, da se to nejak opravit?
Kde najdu prosim spravce zarizeni?
Start - tento počítač - pravá myš - spravovat - správce zařírení.
Kamera se musí objevit především ve správci zařízení. Takže otevřít správce zařízení, a se pokud připojuje/odpojuje kamera (např. zasunutím/vysunutím FireWire kabelu), tak se ve správci zařízení musí objevovat a mizet nové zařízení (tj. ta kamera). Teprve až tohle funguje, může se pokračovat dále (např. testovat střihový program a pod.). A pokud to takto nefunguje, je třeba hledat chybu - buď porušené Win ovladače, nebo špatný kabel, a pod.
Nevidí ji ani nahrávací program? Nebo máte na mysli jen tu tabulku co se zařízením dělat? Zkuste spustit nahrávací program (nevím jaký používáte) a zjistit, zda kameru nevidíte ani v něm.